T. (+34) 934 442 846 · (+34) 619 036 742 · WhatsApp 24 h

 • Inici
 • Què es l'addicció?

Què es l'addicció?

Adicciones

Per addicció ens referim al comportament repetitiu que comporta a estats d'angoixa i sofriment amb efectes negatius en la vida. Per exemple el prendre metamfetamina (o amfetamina) repetidament en on la persona se sent obligada a prendre la droga encara que això comporti a efectes negatius en la seva vida. Efectes negatius com la pèrdua de la feina, problemes financers o problemes de salut. L'efecte negatiu és la funció clau. No obstant això, és obvi que no totes les activitats repetitives tenen un efecte negatiu en la vida. Per exemple, menjar apropiadament és una activitat repetitiva de la qual no podem prescindir i que en circumstàncies normals no té efectes negatius en la nostra vida. De fet, té un efecte positiu en la nostra vida.

Hi ha altres coses que succeeixen en el comportament addictiu, per exemple, pot ser que la persona hagi intentat aturar el seu comportament addictiu moltes vegades i no ho hagi aconseguit; que hagi hagut d'incrementar la freqüència del comportament o de la dosi de la droga per poder aconseguir els mateixos efectes. També, descobreix que quan per al seu comportament addictiu o la ingesta de la droga, comença a sentir-se malament ia entrar en la síndrome d'abstinència de tal manera que ha de tornar a prendre la droga per evitar el "craving" "mono" o desig de consumir que comporta la síndrome d'abstinència.

L'addicció és la dependència psicològica i fisiològica a una substància o un comportament que va més enllà del control voluntari.

Les causes de l'addicció varien considerablement, i en alguns casos no és possible arribar a entendre-completament. No obstant això, les addiccions estan generalment causades per una combinació de factors físics, mentals, socials i emocionals.

Addicció a les drogues

L'addicció es defineix com una malaltia crònica i reincident que es caracteritza per la recerca i l'ús compulsiu de drogues, malgrat les seves conseqüències nocives. És considerada una malaltia perquè les drogues modifiquen el cervell -la seva estructura i funcionament-. Aquests canvis en el cervell poden ser de llarga durada, i poden portar a comportaments perillosos en les persones que abusen d'aquestes substàncies.

Diferència entre Dependència i Addicció

La Dependència és un estat continuat de necessitat de consumir una substància i quan el seu consum és interromput, s'experimenta l'anomenada síndrome d'abstinència. La síndrome d'abstinència pot ser perillós i produir greus conseqüències.

La Addicció és quan aquesta dependència porta a la recerca i consum compulsiu de drogues de manera que acaba tenint conseqüències negatives en la vida de la persona addicta.

Què és la droga?

Hi ha al voltant de set grups diferents de substàncies.

Són: nicotina; sedants com l'alcohol, barbitúrics, benzodiazepines, i inhalants de la cola; opiacis com l'heroïna i morfina; psicoestimulants com la cocaïna, amfetamina, i metamfetamina; marihuana; al·lucinògens; i cafeïna. Els medicaments receptats dels que es consumeixen per obtenir plaer comprenen moltes de les classes anteriors i es mostren a la següent llista:

Drogues de club que inclouen:

 • MDMA (èxtasi)
  Rohipnol,
  GHB
  Ketamina
  Cocaïna
  Crack (una altra forma de cocaïna)

Per a més informació visitar: www.clubdrugs.org NATIONAL INSTITUTE OF DRUG ABUSE / NIDA

Al·lucinògens que inclouen:

 • LSD
  Mescalina (cactus)
  Psilocibina (fongs mexicans)
  Heroïna
  Inhalants
  Marihuana
  Metanfetamina

Medicaments receptats que inclouen:

 • Metacualona
  Oxycontin
  Ritalin
  esteroides

Aquesta llista està composta per drogues il·lícites i no inclouen alcohol o nicotina.

Per què són aquests grups de substàncies químiques addictives? Crida l'atenció com tenen efectes i usos tan diferents, per exemple, els opiacis alleugen el dolor, i els sedants produeixen son, però, tots dos tenen el perill d'addicció.

Contacta'ns

Estem al carrer Muntaner, 171
08036 · Barcelona.
Telèfons: (+34) 934 442 846 / 619-036-742.
Correu-e: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Registre Sanitari

Codi Registre de Centres, Serveis i Establiments Sanitaris del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya:
E08620580

Psique Adicciones pertany a Centro Internacional de Psicología S.L.
Per a més informació visiti el seu web Centro Internacional de Psicología

© 2010-2021 Centro Internacional de Psicología
Lloc creat per 08921 Solucions Creatives