T. (+34) 934 442 846 · (+34) 619 036 742 · WhatsApp 24 h

Fàrmacs

Fármacos

Sedants i tranquilitzants

Per definició, un sedant és un agent tranquil·litzant, i un hipnòtic és un inductor del somni. Un hipnòtic és de vegades el mateix fàrmac que el sedant, si s'utilitza a una dosi més alta. Els agents anti-ansietat són similars als sedants i redueixen l'ansietat i faciliten el somni.

Hi ha diversos tipus d'aquesta classe de drogues. Les primeres i més àmpliament utilitzades són les benzodiazepines (BZs). Això es deu al fet que les benzodiazepines són úniques en termes de seguretat. Les dosis molt altes de BZs per si soles no causen automàticament la mort per sobredosi. Per aquesta raó, a causa que són relativament segures, les benzodiazepinas són probablement els medicaments més utilitzats en aquesta classe.

No obstant això, és molt important saber que quan es pren amb altres depressores com l'alcohol, pot augmentar la letalitat d'aquestes substàncies.

Els efectes de les benzodiazepines poden ser la sedació fins a la intoxicació, la disminució de l'ansietat, la relaxació muscular, el somni, l'amnèsia, l'activitat anticonvulsiva i, lamentablement, l'abús i l'addicció.

Si s'interromp abruptament l'ús de BZs després d'un consum prolongat, es pot experimentar síndrome de l'abstinència de benzodiazepina i en alguns pacients pot arribar a ser molt greu. Els signes i símptomes d'abstinència inclouen ansietat, tremolor, malsons, insomni, pèrdua d'apetit, nàusees, vòmits, convulsions i deliri. De fet, la retirada abrupta pot ser fatal. Encara que la síndrome d'abstinència no sempre ocorre, el retorn dels símptomes d'ansietat és molt probable. En general, si el pacient està prenent una benzodiazepina sota prescripció mèdica, se li indicarà per detenir el seu ús, reduir la dosi gradualment durant un període de temps. Aquesta reducció gradual tendeix a minimitzar qualsevol símptoma d'abstinència.

Les benzodiazepines són molt útils per a molts pacients. No obstant això, són molt addictives.

Si aquest és el teu problema, a través del nostre tractament, t'ajudem a recuperar la serenitat, autoconfiança i a emprendre una nova vida.