T. (+34) 934 442 846 · (+34) 619 036 742 · WhatsApp 24 h

  • Inici
  • Blog
  • Aspectes genètics de les addiccions (4)

Aspectes genètics de les addiccions (4)

ADN

Nens, adolescents i adults

Els adolescents són cas especial. Estar exposat a l'ús de drogues o participar en el consum de drogues a una edat primerenca té un impacte en l'ús de drogues més endavant en la vida.

Les dades mostren que quan les drogues es fan servir abans dels 17 anys d'edat, la probabilitat de dependència en algun moment posterior de la vida augmenta dramàticament.

Hi ha una gran quantitat d'evidència fisiològica que el cervell adolescent pot ser més sensible a les drogues que els cervells adults. Per exemple, les neurones de dopamina (a les que afecten moltes drogues) en la rata adolescent són més sensibles a l'estimulació que les rates adultes. Les neurones joves són diferents; la seva resposta a un estímul particular és més gran que la d'una neurona més vella.

Aquest és definitivament un missatge per als pares i les comunitats, i converteix els joves en un objectiu important per als esforços de prevenció.

Les drogues afecten el nostre judici i perpetuen el consum de drogues.

En molts sentits, les persones que abusen de les drogues estan entre els menys capaços d'aturar el consum de drogues. A mesura que s'intoxiquen, les seves capacitats normals, cognitives i autoreguladores es veuen compromeses. Per exemple, a mesura que s'emborratxen amb l'alcohol, es torna més difícil deixar de beure per diverses raons. Una de les raons és que la persona està menys conscient del que està fent i la funció cognitiva, que es necessita per ajudar a avaluar la situació, es veu afectada. El consum de drogues pot afectar la funció de les regions del cervell, com l'escorça orbitofrontal i el gir cingulat anterior que participen en el judici, la presa de decisions i la inhibició d'activitats no desitjades, com la ingesta de drogues. Aquests impediments contribueixen a la manca de control, al consum compulsiu de drogues i al deteriorament general del judici que afavoreix la recaiguda a l'ús de drogues. Això ho van demostrar el Dr. London i els seus col·legues i altres en una tasca d'apostes; els drogoaddictes eren molt més propensos a prendre males decisions que van resultar en pèrdues a llarg termini. Prendre drogues pot empitjorar les coses i donar com a resultat una espiral desagradable i descendent.

Què hi ha de mi?

Què passa si ara mateix t'estàs dient: "Déu meu, tinc molts d'aquests factors de vulnerabilitat?" O, què passa si coneixes algú important per a tu que sembla estar carregat de vulnerabilitat? O potser alguns amics estan tractant de deixar de beure però no tenen idea d'aquests factors i el que signifiquen per a ells. Bé, ara és el moment de prestar atenció i escoltar.

Aquests són factors de "risc", i el risc no és certesa. El risc es tracta d'una major probabilitat. No obstant això, pot ser útil parlar sobre els factors de risc. Si certs factors s'apliquen a algú, llavors ell / ella ha de treballar més per controlar aquests i altres factors. Per exemple, una persona que té un fort historial familiar de drogodependències podria tenir una vulnerabilitat hereditària que, per descomptat, pot evitar-se. No obstant això, això només vol dir que la persona hauria de treballar altres factors com evitar els llocs on hi ha drogues disponibles, evitar els amics que les consumeixen i buscar el suport positiu dels consellers, clergues, amics i familiars. Com més factors de risc tingui un, més vulnerable serà ell o ella. Per tant, treballar per controlar els factors de risc en què es pot influir és important. La vida és curta, i enfortir els hàbits positius i saludables significarà molt. En situacions de risc, conèixer el perill de les drogues i estar preparat per dir no a les drogues és crucial per combatre els factors de risc.